De beginnershandleiding voor linkbuilding

beginnershandleiding

De beginnershandleiding voor linkbuilding

Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk?

Of je nu helemaal nieuw bent in linkbuilding of het al een tijdje doet, we weten zeker dat je iets nuttigs zult vinden in deze gids. Het landschap van SEO en linkbuilding verandert altijd, en vandaag is het belang van het bouwen van hoogwaardige links nog nooit zo groot geweest. De noodzaak om campagnes van hoge kwaliteit te begrijpen en te implementeren is essentieel als u online gaat concurreren en gedijen, en dat zal niet snel veranderen. Deze gids is ontworpen om u snel en in de goede richting te helpen. Er valt veel te beleven, maar we hebben alles opgesplitst in gemakkelijk te verteren hoofdstukken en hebben onderweg veel voorbeelden toegevoegd. We hopen dat je zult genieten van The Beginner’s Guide to Link Building!

Definitie van linkbuilding

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van hyperlinks van andere websites naar uw eigen. Een hyperlink (meestal gewoon een link genoemd) is een manier voor gebruikers om tussen pagina’s op internet te navigeren. Zoekmachines gebruiken links om op internet te crawlen; ze crawlen de links tussen de afzonderlijke pagina’s op uw website en ze crawlen de links tussen hele websites. Er zijn veel technieken voor het bouwen van links, en hoewel ze verschillen in moeilijkheidsgraad, zijn SEO’s het erover eens dat linkbuilding een van de moeilijkste onderdelen van hun werk is. Veel SEO’s besteden het grootste deel van hun tijd aan een poging om het goed te doen. Om die reden, als je de kunst van het bouwen van hoogwaardige links onder de knie hebt, kan het je echt een voorsprong geven op zowel andere SEO’s als je concurrentie.

 

Om te helpen bepalen hoe goed een pagina moet scoren in hun resultaten

Zodra zoekmachines pagina’s op internet hebben gecrawld, kunnen ze de inhoud van die pagina’s extraheren en aan hun indexen toevoegen. Op deze manier kunnen ze beslissen of ze vinden dat een pagina van voldoende kwaliteit is om goed te worden gerangschikt voor relevante zoekwoorden (Google heeft een korte video gemaakt om dat proces uit te leggen). Wanneer ze dit beslissen, kijken de zoekmachines niet alleen naar de inhoud van de pagina; ze kijken ook naar het aantal links naar die pagina van externe websites en de kwaliteit van die externe websites. Over het algemeen geldt dat hoe meer websites van hoge kwaliteit naar u linken, hoe groter de kans is dat u goed scoort in de zoekresultaten.

 

Hoe kan linkbuilding mijn bedrijf ten goede komen?

Zoals we hebben besproken, zijn links een zeer belangrijk signaal dat de zoekmachines gebruiken om rankings te bepalen. We weten dus dat het vergroten van het aantal hoogwaardige links die naar uw website verwijzen, uw kansen op een goede ranking aanzienlijk kan vergroten.

Er zijn echter nog andere voordelen aan linkbuilding, die misschien minder direct voor de hand liggen, maar toch de moeite van het overwegen waard zijn.

linking

Relaties opbouwen

Linkbuilding kan vaak betrekking hebben op het bereiken van andere relevante websites en blogs in uw branche. Deze outreach heeft vaak betrekking op de promotie van iets dat je zojuist hebt gemaakt, zoals een stuk inhoud of een infographic. Een gemeenschappelijk doel van outreach is om een ​​link te krijgen, maar er is veel meer aan de hand dan alleen dit: Outreach kan u helpen langdurige relaties op te bouwen met belangrijke beïnvloeders in uw branche, en deze relaties kunnen betekenen dat uw bedrijf hoog aangeschreven wordt en vertrouwd. Dit is op zichzelf waardevol, zelfs als we het bouwen van links even vergeten, omdat we echte evangelisten en pleitbezorgers voor ons bedrijf creëren.

No Comments

Post A Comment