Wat is SEO?

SEO

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat de praktijk is om de hoeveelheid en kwaliteit van het verkeer naar uw website te verhogen door middel van organische zoekresultaten.

Wat gaat er in SEO?

Laten we, om de ware betekenis van SEO te begrijpen, die definitie opsplitsen en naar de onderdelen kijken:

Kwaliteit van het verkeer. U kunt alle bezoekers van de wereld aantrekken, maar als ze naar uw site komen omdat Google hen vertelt dat u een bron bent voor Apple-computers terwijl u eigenlijk een boer bent die appels verkoopt, is dat geen kwaliteitsverkeer. In plaats daarvan wilt u bezoekers aantrekken die oprecht geïnteresseerd zijn in producten die u aanbiedt.
Hoeveelheid verkeer. Zodra u de juiste mensen heeft doorgeklikt vanaf die resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s), is meer verkeer beter.
Organische resultaten. Advertenties vormen een aanzienlijk deel van veel SERP’s. Organisch verkeer is al het verkeer waarvoor u niet hoeft te betalen.

Organisch zoekverkeer is specifiek al het onbetaalde verkeer dat afkomstig is van SERP’s.

Hoe SEO werkt

U kunt een zoekmachine zien als een website die u bezoekt om een ​​vraag in een vak te typen (of uit te spreken) en Google, Yahoo! Bing of welke zoekmachine u ook gebruikt, antwoordt magisch met een lange lijst met links naar webpagina’s die kan mogelijk uw vraag beantwoorden.

Dat is waar. Maar heb je er ooit bij stilgestaan ​​wat er achter die magische lijsten met links zit?

Zo werkt het: Google (of een andere zoekmachine die je gebruikt) heeft een crawler die uitgaat en informatie verzamelt over alle inhoud die ze op internet kunnen vinden. De crawlers brengen al die 1-en en 0-en terug naar de zoekmachine om een ​​index op te bouwen. Die index wordt vervolgens ingevoerd via een algoritme dat probeert al die gegevens te matchen met uw zoekopdracht.

seo design

Een SEO-vriendelijke site bouwen

Zodra u klaar bent om die SEO-wandeling te beginnen, is het tijd om die SEO-technieken toe te passen op een site, of het nu gloednieuw is of een oude die u verbetert.

Deze pagina’s helpen u op weg met alles, van het selecteren van een SEO-vriendelijke domeinnaam tot praktische tips voor interne links.

Inhoud en gerelateerde opmaak

Een site is pas een site als u inhoud heeft. Maar SEO voor inhoud heeft genoeg specifieke variabelen dat we het een eigen sectie hebben gegeven. Begin hier als u nieuwsgierig bent naar zoekwoordonderzoek, hoe u SEO-vriendelijke teksten kunt schrijven en het soort markup dat zoekmachines helpt te begrijpen waar uw inhoud echt over gaat.

On-site onderwerpen

Je hebt al veel geleerd over on-site onderwerpen door je te verdiepen in inhoud en gerelateerde markeringen. Nu is het tijd om technisch te worden met informatie over robots.txt.

Link-gerelateerde onderwerpen

Graaf diep in alles wat u ooit moest weten over links, van ankertekst tot omleiding. Lees deze reeks pagina’s om te begrijpen hoe en wanneer nofollow te gebruiken en of gastbloggen echt dood is. Als je meer van de linkbuilding-kant van dingen houdt (werken om de ranglijst op je site te verbeteren door links te verdienen), ga dan rechtstreeks naar de beginnershandleiding voor linkbuilding.

Andere optimalisatie

Gefeliciteerd! Je beheerst de ins en outs van dagelijkse SEO en bent nu klaar voor een aantal geavanceerde onderwerpen. Zorg ervoor dat al dat verkeer zo gemakkelijk mogelijk wordt geconverteerd met conversiepercentage-optimalisatie (CRO), ga dan op microniveau met lokale SEO of neem die site wereldwijd met internationale SEO.

No Comments

Post A Comment